tirsdag 23. august 2011

Urtologiposten


Urtologiposten

Verdens utrolige flora slutter aldri å overraske. I dagens utgave skal vi se på nordiske sjøkongler og deres magiske egenskaper.
Skrevet av: Marvin Edward Eichmann

Den nordiske flora byr på mang en spennende magisk plante. Vi har tidligere skrevet om polartang og Krakebusk. Men i motsetning til den kjøttetende krakebusken, er dagens tema mindre voldelig.
Nordiske sjøkongler vokser på de majestetiske nordiske grantrærne. I kystnære strøk er vekstvilkårene slik at disse konglene blir magiske.
Disse konglene har flere magiske egenskaper. Dersom du presser ut saften av dem og gir denne til din katt, vil katten bli grønn og få barnåler på halen.
Men den mest kjente magiske egenskapen disse konglene innehar, er at frøene er en av ingrediensene i en eliksir som kan påvise fe-kløe.
Fe-kløe er en magisk sykdom som smitter ved samleie. Herrer  har ingen synlige symptomer, men bærer likevel smitte. Kvinner som smittes vil oppleve en uutholdelig kløe på innsiden av lårene. Denne kløen stoppes ikke av vanlige remedier. Kvinner som ikke får noe botemiddel mot fe-kløe vil etter hvert klø seg til blods og kan få varige arr.
Disse fantastiske konglefrøene fra de nordiske sjøkonglene brukes i en eliksir som kan påvise fe-kløe og dermed være til nytte om man vil forsøke å finne smittekilden.
Til eliksiren trengs det konglefrø fra nordiske sjøkongler, blader fra roser som vokser ved stillehavet, gress plukket på 1000-meters høyde ved fullmåne, sjøvann, bihjørningshorn og slubbermakkekskrementer.
Man lager eliksiren kaldt. Alt blandes og man rører tretti ganger mot venstre, så tretti ganger mot høyre, derretter to ganger fra bunnen og opp. Så må den helles over i glass fort.
Smittede vil få blå prikker i ansiktet når de drikker eliksiren og dermed kan man sørge for at de får i seg et botemiddel og slutter å spre den uhyggelige smitten.
Neste uke vil vi utforske den nordiske floraen ytterligere. Vi skal ta en nærmere kikk på de magiske egenskapene til hoppesoppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar